2013 Rugpjūčio 07

B.Gudeliui turtus atnešė nuojauta, kurios pavydi net priešai

veidas.lt


Net ir tie, kurie negali pakęsti Beno Gudelio, pripažįsta: šis verslininkas turi pavydėtiną uoslę pinigams ir geba aukso gyslą apčiuopti ten, kur kiti jokių galimybių neįžvelgia.

Benas Gudelis atvyko iš JAV į Lietuvą ir ėmėsi čia pirmųjų verslo bandymų pačiu sudėtingiausiu laiku: Lietuva buvo tik ką atgavusi nepriklausomybę, šalis buvo ištikta gilios krizės, ateitis – neaiški. Atvykusiam iš svajonių šalies Amerikos B.Gudeliui Lietuva tuo metu turėjo atrodyti tikras laukinis kraštas. Tačiau tie, kas gerai pažįsta šį verslininką, pasakytų, kad jis jau tada įžvelgė Lietuvoje puikias perspektyvas ir gal netgi numanė, jog būtent savo tėvynėje jis gali įgyti tikrąją įtaką ir pripažinimą.
Kas šiandien B.Gudelis yra Amerikoje? Vertinant šalies standartais – prakutęs, pasiturintis, bet tikrai nepretenduojantis į turtingiausius ir iškiliausius. Kas jis Lietuvoje? Vienas daugiausiai pasiekusių verslininkų, patenkantis į turtingiausių lietuvių dešimtuką. Ir tai yra tikrai didelis skirtumas.

Kaip jis uždirbo pirmąjį milijoną

B.Gudelis gimė Vorkutoje, tremtinių šeimoje, vėliau grįžo į Kauną, čia mokėsi mokykloje, bet dar būdamas paauglys išvyko pas tėvą į užsienį. Taip B.Gudelis atsidūrė Amerikoje.
B.Gudelio verslumas atsiskleidė jau jaunystėje. Dar būdamas studentas pradėjo investuoti į metalus (auksą, sidabrą, varį). Pradėjo, kaip dabar pats sako, nuo nulio, „plikas ir basas“, neturėdamas jokio finansinio užnugario iš giminių. Būtent iš metalų sakosi uždirbęs ir savo pirmąjį milijoną.
Nuo ko B.Gudelis pradėjo verslą Lietuvoje ir kaip jis iškilo, nuo pat pradžių stebėjo profesorius Rimvydas Jasinavičius, buvęs pirmosios nepriklausomybę atgavusios Lietuvos vyriausybės pramonės ministras. Kai R.Jasinavičius, tuo metu vadovavęs valstybiniam gamybiniam susivienijimui „Vilma“, 1989 m. kartu su kitais delegacijos nariais iš Lietuvos vyko į pirmąją vadovų kelionę į JAV, ten pirmą kartą ir susitiko su B.Gudeliu. Jis tuo metu gyveno Naujajame Džersyje, jau tada vertėsi daugiausiai didmenine parfumerijos ir kosmetikos prekyba ir buvo jau neblogai prakutęs.
Po kurio laiko R.Jasinavičiaus ir B.Gudelio keliai vėl susikirto, tik dabar jau Lietuvoje. Atvykęs į Lietuvą B.Gudelis susitiko su R.Jasinavičiumi, domėjosi investavimo į „Vilmą“ galimybėmis, tiesa, įgyvendinti šių planų taip ir nepavyko. Tačiau vėliau vėl susitikę jie netikėtai tapo naujo verslo bendražygiais. „1991 m. B.Gudelis ėmėsi Lietuvoje alkoholio verslo ir pasiūlė man kartu įkurti įmonę „Bennet Distributors“ bei pradėti didmeninę ir mažmeninę alkoholinių gėrimų bei vaisvandenių prekybą. Sutikau, nes jau išeidinėjau iš „Vilmos“, reikėjo rasti naujos veiklos. Aš turėjau 30 proc., B.Gudelis – 70 proc. akcijų, bet vadovu buvau paskirtas aš, o jis buvo daugiau stebėtojų tarybos pirmininkas. Mums pavyko išvystyti įmonę iki 350 darbuotojų ir filialų didžiausiuose miestuose“, – prisimena R.Jasinavičius.
„Bennet Distributors“ tapo viena didžiausių šalies alkoholio ir tabako gaminių importuotojų, tačiau 2005 m. B.Gudelis, sėkmingai „įsukęs“ alkoholio verslą, daug kam netikėtai nusprendė įmonę parduoti. Kodėl? „Kiekvienas verslas turi savo gimimą, vystymąsi, įvairias modifikacijas. Iš vienos pusės, aš sulaukiau pensinio amžiaus ir nebenorėjau toliau eiti generalinio direktoriaus pareigų, iš kitos pusės, gavome labai naudingą pardavimo pasiūlymą“, – kodėl su B.Gudeliu nutarė trauktis iš prekybos alkoholiu, aiškino R.Jasinavičius.
Pats B.Gudelis, nesileisdamas į detales, tvirtina, jog versle labai svarbu, kad pasirinkta sritis patiktų. O alkoholio versle jis gerai nesijautė. „Alkoholio verslas yra labai sudėtingas, nes su kiekvienu klientu reikia išgerti“, – tvirtina B.Gudelis.
Pardavęs „Bennet Distributors“ akcijas B.Gudelis toliau plėtojo Lietuvoje parfumerijos ir kosmetikos verslą – verslą, kurį išmano geriausiai.
Investuotojas, parfumerijos ir kosmetikos parduotuvių tinklus „Kristiana“ ir „Kosmada“ valdančios įmonės „Fragrances International“ pagrindinis akcininkas B.Gudelis šių metų turtingiausių lietuvių sąraše atsidūrė 9 vietoje. Vien Lietuvoje B.Gudelio turtas šiandien vertinamas 350 mln. Lt.

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.
Skelbimas

Komentarai (8)

  1. Neskieskit miltais Neskieskit miltais rašo:

    Kažkaip reikia pagražint sukčiaus veidą, ypač jei dar gerai užmoka…

  2. xaaaaaaaa xaaaaaaaa rašo:

    Na, su jasinaviciumi tai ir pasuko versla, nes tas is Vilmos laiku makles vare. Alkoholis pavojingas verslas, nes valdo ji banditai ir nepereik jiems skersai kelio, o gyventi norisi.

  3. mko mko rašo:

    isvyko pas tevai izraeli. bet atsidure amerikoje.

  4. ada ada rašo:

    Fainas zmogus,protingas vyras, geras verslininkas.

  5. Asta Asta rašo:

    Labai, labia protingas zmogus, kad daugiau tokiu butu ir viesiems butu geriau…

  6. Vanda Vanda rašo:

    Moteriskei atsidurti salia tokio beskonio issigimelio galima tik susitaikius su Dievo bausme.

  7. Vanda Vanda rašo:

    Kaip su tuo -mentalitetu- Benai? Pinigu turi, gal nusipirk…

  8. kazimieras kazimieras rašo:

    idomu i ka tu panasi baidykle vanda


Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...