2012 Kovo 12

71 proc. Lietuvos gyventojų norėtų lėtinti gyvenimo tempą

veidas.lt


Net 92,2 proc. Lietuvos gyventojų tvirtina, kad jų gyvenimo tempas labai greitas arba greitokas. Tai paaiškėjo iš „Veido“ užsakymu tyrimų bendrovės „Prime consulting“ atliktos naujausios sociologinės apklausos. Pasak šios bendrovės direktoriaus Sauliaus Olencevičiaus, kai kurie respondentai minėjo, kad „jis greitas iki išprotėjimo…“, „visiškai pašėlęs“, „kosminis“ ir pan. Ramiu gyvenimo tempu pasigirti tegali 5,6 proc. apklaustųjų.
Paklausti, ar tą gyvenimo tempą norėtų sulėtinti, 71,4 proc. atsakė, kad to norėtų. „Daugelis respondentų teigė norintys sulėtinti gyvenimo tempą ir pasidžiaugti gyvenimu, tačiau nežino, kaip tai padaryti“, – komentuoja S.Olencevičius.
20 proc. iš tų, kurių gyvenimo tempas spartus, jo lėtinti nenorėtų.

Ar šiuo metu jūsų gyvenimo tempas greitas? (proc.)

Taip, labai    47
Taip, greitokas    45,2
Ne    5,6
Mano gyvenimo tempas greitas tik kartais    2,2

Ar norėtumėte sulėtinti savo gyvenimo tempą? (proc.)

Taip    71,4
Ne    27,4
Nežinau / neturiu nuomonės    1,2

Šaltinis: „Veido“ užsakymu rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovės „Prime consulting“ 2012 m. vasario 27–29 d. atlikta Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausa. Cituojant apklausą, nuoroda į „Veidą“ būtina.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...