2011 Liepos 27

Kaune – Baltijos šalių ugniagesybos sporto čempionatas

veidas.lt

BFL

Liepos 28–29 d. Kaune, Dariaus ir Girėno stadione bei Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-osios komandos stadione (Rusų g. 4), vyks 36-asis Baltijos šalių ugniagesybos sporto čempionatas. Kasmet jis rengiamas vis kitoje Baltijos valstybėje, o šiemet yra jubiliejinis, mat, praėjo jau 50 metų po pirmojo, 1961 m. vykusio Rygoje. Iki 1991 m. varžybos vykdavo kas antrus metus. Baltijos šalims iškovojus nepriklausomybę, varžybos nenutrūko, o dabar rengiamos kasmet. Į jas svečių teisėmis kviečiamos ir kaimyninių valstybių ugniagesiai. Baltijos šalių ugniagesybos sporto čempionatuose yra dalyvavusios Švedijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Rusijos komandos.

Šiemet varžybose tradiciškai dalyvaus Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinktinės, svečių teisėmis rungsis ir sportininkai iš Lenkijos, Rusijos bei Baltarusijos. Suaugusiųjų rinktinę sudarys 10 ugniagesių, o jaunimo – po 4 dalyvius iš dviejų amžiaus grupių (14–16 m. ir 16–18 m.).

Suaugusiųjų rinktinės varžysis keturiose rungtyse: kopimo kablinėmis kopėčiomis į ketvirtąjį mokomojo bokšto aukštą, 100 m kliūtinio bėgimo, ugniagesių estafetės 4×100 m ir kovinio išsidėstymo nuo gaisrinio motosiurblio.

Jaunimo komandos taip pat rungsis keturiose rungtyse: 100 m kliūtinio bėgimo, kopimo kablinėmis kopėčiomis į trečiąjį ir antrąjį mokomojo bokšto aukštus, ugniagesių estafetės 4×100 m ir kovinio išsidėstymo nuo gaisrinio motosiurblio.

Varžybų, rengiamų pagal tarptautines ugniagesių gelbėtojų sporto taisykles, nugalėtojai bus apdovanoti diplomais ir renginio organizatorių įsteigtais prizais.

Čempionatas prasideda liepos 28 d. 9 val. Kaune, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione. Oficialus renginio atidarymas 13 val. 30 min. Liepos 29 d. sportininkai persikels į Kauno APGV 2-osios komandos stadioną, kur jie kablinėmis kopėčiomis kops į mokomąjį bokštą. Ten pat apie 12.30 val. ir paaiškės varžybų nugalėtojai bei įvyks čempionato uždarymas.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...