2011 Gegužės 25

Lietuvių spektakliai – A. Čechovo festivalyje

veidas.lt

BFL

Trečiadienį Maskvoje prasidedantis 10-asis tarptautinis A. Čechovo teatro festivalis pristato ir lietuvių režisierių spektaklius, tapusius vienais iš geriausių Rusijos teatro sezono pastatymais.

Pirmąją festivalio dieną bus rodomas naujausias Mindaugo Karbauskio, neseniai paskirto Maskvos akademinio jaunimo V. Majakovskio teatro meno vadovu, spektaklis “Budenbrokai” pagal Tomą Maną (Thomas Mann).

Į festivalio programą įtrauktas ir ankstesnis M. Karbauskio spektaklis “Lygiosios trunka akimirką” pagal Icchoko Mero romaną bei Rimo Tumino spektaklis “Maskaradas” pagal Michailą Lermontovą, pastatytas Maskvos J. Vachtangovo teatre.

Šįmet jubiliejinio festivalio programa suskirstyta į dvi dalis – Maskvos teatro spektakliai ir užsienio teatrų pastatymai. Užsienio programoje, kurioje vyrauja Italijos ir Ispanijos režisierių darbai, bus parodyta 16 šiuolaikinio šokio, baleto ir dramos spektaklių, kuriuos sukūrė tokie garsūs režisieriai ir choreografai kaip Romeo Kastelučis (Romeo Castellucci), Roberas Lepažas (Robert Lepage), Mersas Kaningemas (Merce Cunningham) ir Metju Bournas (Matthew Bourne).

Į Maskvą savo spektaklius atvežė teatrai iš Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Italijos, Kinijos, JAV, Ispanijos, Kanados ir Kirgizijos.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...