| produktai: | Kiekis: |
|---|---|
| tešlai: | |
| miltų | 200 g |
| kukurūzų krakmolo | 2 valgomųjų šaukštų |
| cukraus | 2 valgomųjų šaukštų |
| sviesto | 50 g |
| druskos | žiupsnelio |
| pieno | 1 stiklinės |
| kiaušinių | 2 |
| Įdarui: | |
| obuolių | 4 |
| brendžio ar romo | 2 šaukštų |
| sviesto blynams kepti | |
| cukraus ir vanilinio cukraus |
Miltus ir krakmolą persijokite į dubenį, padarykite duobelę. Į ją suberkite cukrų ir druską. Ant silpnos ugnies truputį pašildykite pieną, sudėkite sviestą ir ištirpdykite. Puodą nukaiskite. Pusę pieno supilkite į dubenį su miltais. Maišykite, kol pasidarys vientisa tešla.
Kiaušinius išplakite šakute ir supilkite į tešlą. Supilkite likusį pieną. Tešlą palaikykite maždaug valandą. (Jei tešla per tiršta, įpilkite truputį pieno arba vandens.) Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais, apliekite brendžiu ir palaikykite 10-15 min. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir kepkite blynelius ant nestiprios ugnies. Į keptuvę įliekite nedidelį samtelį tešlos ir papuoškite keliais obuolio gabaliukais, kol blynas dar neiškepęs. Tiekiant į stalą, blynus pabarstykite cukrumi ir cinamonu.