2011 Balandžio 06

Komunikacijos

Lietuviai plepūs ir nešiuolaikiški

veidas.lt

Naujausiais Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, iš viso praėjusiais metais Lietuvoje buvo 4,89 mln. aktyvių mobiliojo ryšio vartotojų. Tai reiškia, kad 100 gyventojų tenka 150,7 mobiliojo ryšio abonentų.

Pagal aktyvių abonentų skaičių rinkoje pirmauja “Omnitel” bendrovė, turinti 39,7 proc. visų vartotojų, po to seka “Tele2″ – 36,9 proc., ir “Bitė” – 21,4 proc. visų abonentų.

Per 2010 m. Lietuvos mobiliojo ryšio vartotojai iš viso prakalbėjo beveik 7 mlrd. minučių. Vidutiniškai mobiliojo ryšio vartotojas per mėnesį prašneka 122 minutes. Vidutinė pokalbio trukmė “Omnitel” tinkle sumažėjo 5 min., “Bitėje” išaugo 7 min., o “Tele2″ vartotojai kalba vidutiniškai 9 min. ilgiau nei anksčiau.

Paiškėjo, kad vis dar nedaug lietuvių linkę naudotis duomenų perdavimo paslauga. Tokių 2010 m. IV ketvirtį buvo 1,5 mln., iš jų 99,9 proc. naudojosi paketinio duomenų perdavimo (GPRS, EDGE, UMTS) paslaugomis. Iš viso praėjusį ketvirtį išsiųstų ir priimtų duomenų kiekis sudarė 1362 mln. MB.

Užtat išsiunčiamų trumpųjų žinučių (SMS) rodikliai įspūdingi: praėjusiais metais Lietuvos gyventojai parašė beveik 8,5 mlrd. SMS ir išsiuntė beveik 6 mln. vaizdo žinučių (MMS).

Galima teigti, kad “mobilūs” lietuviai labiausiai linkę kalbėti ir rašyti telefonu. Papildomos paslaugos, tokios kaip internetas, vaizdo pranešimai, duomenų siuntimasis – vis dar nėra labai populiarūs.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...