pyragas
| Priduktai | Kiekis |
|---|---|
| obuolių | 600 g |
| cukraus ir miltų | po 1 stiklinę |
| vanilinio cukraus | 2 pakelių |
| krakmolo | 1/2 stiklinės |
| kiaušinių | 4 |
| sviesto arba margarino | 125 g |
| alyvų aliejaus | 4 šaukštų |
| kepimo miltelių | 1/2 šaukštelio |
| maltų imbierų ir kardamono mišinio | žiupsnelio |
| maltų gvazdikėlių ir cinamono mišinio | žiupsnelio |
| cukraus pudros | 1/2 stiklinės |
| citrinų sulčių | 2 šaukštų |
Nuplautus obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, o puseles supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite miltų, krakmolo, kepimo miltelių bei prieskonių mišinį ir viską išmaišykite. Sviesto gabalėlius vos pašildykite kartu su aliejumi, mišinį supilkite į tešlą ir darsyk gerai permaišykite. Į formą, išklotą kepimo popieriumi, sukrėskite tešlą, paviršių apdėliokite obuolių griežinėliais. Kepkite 30 min. Iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Cukraus miltelius sumaišykite su citrinos sultimis ir apšlakstykite iškepusio ir atvėsusio pyrago paviršių.