Pyragas
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| sviesto | 25 g |
| cukraus | 25 g |
| slyvų | 800 g |
| marcipaninės masės | 100 g |
| maltų migdolų | 40 g |
| vandens | 1 stiklinės |
| šaldytos sluoksniuotos tešlos | 500 g |
Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite cukrų, įpilkite stiklinę vandens, keletą minučių pavirkite, kol cukrus pasidarys šviesiai rudas, tada nukaiskite. Pusiau supjaustytas slyvas sudėkite į kepimo formą pjūviu į viršų, į kauliukų vietas dėkite po gabaliuką marcipaninės masės ir apibarstykite maltais migdolais. Ant slyvų supilkite ištirpintą cukrų. Iškočiokite 3 cm didesnį nei kepimo forma tešlos lakštą, dėkite ant slyvų ir apkamšykite šonus. Pyragą pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 30–35 min., kol tešla pasikels ir parus. Atvėsinkite ir išimkite slyvomis į viršų.