kriaušės
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| nedidelių kriaušių | 1 kg |
| aitriosios paprikos | 150 g |
| rozmarino | |
| cukraus | 0,5 stiklinės |
| vanilino lazdelės (arba vanilinio cukraus) | |
| acto |
Kriaušes nulupkite. Odeles pavirkite su 2 stiklinėmis vandens. Jei kriaušės didelės – perpjaukite perpus. Suberkite cukrų, įdėkite vaniliną, kriaušes, aitriąją papriką ir virkite, kol kriaušės pasidarys skaidrios. Kriaušes su aitriąja paprika sudėkite į stiklainius, įdėkite rozmarino. Sirupą perkoškite. Įpilkite vandens su actu (santykiu 1:10). Šio skysčio turi būti tiek, kiek sirupo. Užvirinkite, užpilkite kriaušes, uždarykite.