2010 Birželio 22

Formulė-1

“McLaren” perima inciatyvą

veidas.lt

Jau antrame čempionato etape iš eilės pergalę švenčia “McLaren” komandos atstovas Lewisas Hamiltonas. Kanados GP varžybose antras finišo liniją kirto jo komandos draugas Jensonas Buttonas.

"Veido" archyvas

McLaren sezono viduryje demonstruoja puikią formą

Etape nestigo taktinės kovos, o ekipų mechanikai turėjo puikią progą parodyti, kas greičiau keičia ratus – itin minkštos padangos Kanadoje “tarnaudavo” labai trumpai.

Lyderis – jau nuo kvalifikacijos

Iki šiol visus 2010 m. sezono etapus iš pirmos vietos pradėdavo “Red Bull” komandos nariai. Tačiau Kanadoje kvalifikacijoje greičiausias buvo L. Hamiltonas. Pelnyta pergalė šeštadienį jam leido ir lenktynių starte išsaugoti lyderio poziciją. Tiesa, neilgam. Jau šeštame rate jis buvo priverstas sukti į techninio aptarnavimo zoną keisti padangų. Kol pirmaujantys lenktynininkai (J.Buttonas, Fernando Alonso, Markas Webberis ir Sebastianas Vettelis) keitėsi ratus, lyderiu buvo tapęs ir Sebastienas Buemi. Tačiau po pirmo vizito boksuose jis pasitraukė iš pirmos vietos, kurią susigrąžino L.Hamiltonas. 2008 m. čempionas atkakliai kovojo su F.Alonso. Tiesa, ispanui nesisekė – jam vis kildavo bėdų lenkiant lėtesnius varžovus, o trečias važiavęs J.Buttonas išlaukė savo šanso: pasitaikius progai jis aplenkė ispaną ir finišavo antras.

"Veido" archyvas

J.Buttonas (lairėje) ir L.Hamiltonas (viduryje) jau antrame etape iš eilės užima aukščiausius garbės pakylos laiptelius

“Red Bull” – be šampano

Sezono pradžioje diktavę spartą “Red Bull” ekipos vairuotojai šiame etape užėmė ketvirtą ir penktą vietas. Po apmaudaus susidūrimo Turkijoje, sportininkai, be abejo, norėjo reabilituotis. Tačiau atrodo, kad koją pakišo ne tik pernelyg didelis noras: strateginiai padangų keitimo sprendimai šį sykį nepasiteisino, o baigiantis etapui abu sportininkai dar ir techniką bandė tausoti, matyt, jau susitaikę su mintimi, kad į pirmą trejetuką nebepateks.

Ir jeigu S.Vettelis ir M.Webberis važiavo džentelmeniškai, tai Michaelis Schumacheris savas pozicijas gynė iš paskutiniųjų. Tačiau gyva F1 legenda iš Kanados grįžta be taškų – “Mercedes” komandos narį aplenkė abu “Force India” vairuojai, o Šumis finišavo 11-as.

Devintasis čempionato etapas Valensijoje vyks birželio 27 dieną.

Daugiau šia tema:
Skelbimas

Komentuoti

Žurnalas "Veidas"

Pirk šį numerį PDF

"Veido" reitingai

Gimnazijų reitingas 2016
Pirk šį straipsnį PDF
Skelbimas

VEIDAS.LT klausimas

  • Ar išorės agresijos atveju šiuo metu Lietuvos piliečių pasipriešinimas galėtų būti toks efektyvus kaip 1991 m. sausio 13 d.?

    Apklausos rezultatai

    Loading ... Loading ...