Salotos
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| morkų | 3 |
| salierų stiebų | 4 |
| žaliųjų žirnelių | 300 g |
| šparaginių pupelių | 250 g |
| pomidorų | 3 |
| druskos, pipirų | |
| aliejaus | |
| bazilikų | |
| virto kumpio (arba dešros) | 3 riekelių |
| acto | 3 šaukštų |
Morkas supjaustykite šiaudeliais, salierus – nedideliais gabaliukais. Salierus, morkas ir šparagines pupeles apvirkite 5 min. pasūdytame vandenyje. Sudėkite į sietelį, kad nuvarvėtų vanduo. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į salotas kartu su žaliaisiais žirneliais ir 2 šaukštais kapotų bazilikų. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite daržoves 5 min. Sudėkite kubeliais pjaustytą kumpį ir viską kruopščiai išmaišykite. Pagardinkite druska, pipirais ir actu. Patiekite šiltas.