- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Kaspersky Lab“ pataria, kaip išvengti nemalonumų „Facebook“ vakarėliuose

Autorius: veidas.lt | 2013 08 07 @ 13:00 | IT naujienos | No Comments


Anksčiau kvietimą į vakarėlį buvo galima gauti asmeniškai arba telefonu, o dabar sparčiai besivystančios technologijos suteikia galimybę surengti renginį „Facebook“ tinkle ir iš ten išsiųsti kvietimą draugams. Paaugliai, rengiantys vakarėlius, kol namie nėra tėvų, dažnai naudojasi tokiais būdais.

„Facebook“ leidžia daug greičiau ir paprasčiau sukviesti svečių, tačiau, be artimų draugų, į vakarėlį gali užsukti ir nepažįstamųjų. Jei renginio „Facebook“ organizatorius išsirinko tokius konfidencialumo nustatymus, kai kiekvienas norintis gali prisijungti prie renginio, į vakarėlį gali susirinkti daugybė nekviestų svečių. Nerimą tėvams kelia tai, kad paaugliai dažnai sąmoningai kviečia visus be išimties siekdami platesnio visuomeninio pripažinimo. Galų gale namie susirenka daug nepažįstamų žmonių, o tai gali būti gana rizikinga.

Tėvai riziką gali sumažinti pasinaudoję šiais būdais:

1.Draugaukite su savo vaiku ir socialiniuose tinkluose. Tai padės geriau suprasti atžalą, jo interesus, draugus, taip pat ir kontroliuoti veiksmus. O vaikas, suvokdamas, kad jo veiksmai „Facebook“ tinkle gali būti stebimi tėvų, nedarys skubotų veiksmų.

2.Katu su vaiku aptarkite galimus padarinius. Prieš palikdami jį vieną namuose pasikalbėkite apie atsargumo ir saugumo taisykles.

3.Ir svarbiausia – pademonstruokite savo technologinį išprusimą. Kompiuteryje įjunkite tėvų kontrolę iš valdymo paketo Kaspersky Internet Security 2013. Tai padės išvengti neatsargių vaiko veiksmų ir nepageidaujamo asmeninės informacijos platinimo internete.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9ekaspersky-lab%e2%80%9c-pataria-kaip-isvengti-nemalonumu-%e2%80%9efacebook%e2%80%9c-vakareliuose

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.