- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„IQ savaitraštis“ – jau „iPad“ planšetiniuose kompiuteriuose ir „iPhone“ telefonuose

Autorius: veidas.lt | 2012 10 24 @ 09:00 | Media | No Comments

iqX_4272

Tik planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams kuriamas „IQ savaitraštis“ dabar pasiekiamas populiariausias „iOS“ ir „Android“ operacines sistemas naudojančiais įrenginiais – „iPad“, „iPhone“, visais „Samsung“ ir daugeliu kitų išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių.

„IQ savaitraštis“ – tai žurnalo IQ leidėjų sukurta speciali programa. Kas savaitę atnaujinama elekroninė IQ versija leidžia skaityti straipsnius bei peržiūrėti iliustracijas net ir tuo metu, kai vartotojas neturi interneto ryšio. Tereikia vieną kartą prisijungti prie interneto ir atsisiųsti naujausią IQ numerį – tai užtrunka apie minutę. Todėl IQ turinys yra prieinamas net tose vietose, kur nėra interneto ryšio, pavyzdžiui, skrendant lėktuvu, iškylaujant, arba kur ryšys labai brangus, pavyzdžiui, esant užsienyje.
Naujas savaitraščio numeris išleidžiamas kiekvieną ketvirtadienį. „IQ savaitraštyje“ pateikiamos svarbiausių Lietuvos ir pasaulio įvykių priežastys bei pasekmės, komentarai, išsamūs interviu, įtakingo britų savaitraščio „The Economist“ straipsniai. Greta ekonomikos, politikos, užsienio aktualijų ir sporto temų siūloma turiningo gyvenimo būdo rubrika „IQ Life“. Joje – straipsniai apie madą, automobilius, kultūrą, keliones. Elektroninės IQ versijos skaitytojai gauna nuolat atnaujinamas didžiųjų Lietuvos miestų orų prognozes ir kryžiažodžių, „Sudoku“ bei šachmatų galvosūkių rinkinius. Planšetiniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams skirtoje IQ versijoje taip pat pateikiama video medžiaga – interviu ir reportažai.
IQ programėlė yra unikalus Lietuvoje produktas, kuris pritaikytas visų ekrano įstrižainių ir modelių planšetiniams kompiuteriams bei išmaniesiems telefonams. Nemokamai atsisiųsti IQ programėlę galima iš „App Store“ arba „Google Play“. Galima pirkti po vieną „IQ savaitraščio“ numerį arba prenumeruoti 3 ir 12 mėn.
Taip pat atnaujintas portalas IQ.lt – nuo šiol jame bus pateikiamas visas „IQ savaitraščio“ ir mėnesinio spausdinto IQ žurnalo turinys. Portalo turinys nuo šiol yra mokamas. Tačiau „IQ savaitraščio“ prenumeratoriai už vienos prenumeratos kainą savaitraštį gali skaityti viename planšetiniame kompiuteryje bei viename išmaniajame telefone, taip pat be papildomo mokesčio prieinamas visas IQ.lt turinys.
Visose Baltijos šalyse veiklą plėtojanti leidybos ir žiniasklaidos grupė „SC Baltic Media“ Lietuvoje leidžia žurnalus IQ, „L‘Officiel“,„Formulė-1“, o visose Baltijos šalyse – „Intelligent Life“, „The World in…“, „TopGear“.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9eiq-savaitrastis%e2%80%9c-%e2%80%93-jau-%e2%80%9eipad%e2%80%9c-plansetiniuose-kompiuteriuose-ir-%e2%80%9eiphone%e2%80%9c-telefonuose

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.