- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -
Braškių sriuba
Autorius: veidas.lt | 2010 05 31 @ 13:17 | Kulinarija | No Comments
Produktai | Kiekis |
---|---|
kiaušinių | 3 |
cukraus | 4 šaukštų |
grietinėlės | 100 g |
vanilės | 0,5 šaukštelio |
braškių | 800 g |
citrinos | 1 |
obuolių sulčių | 125 ml |
mėtų lapelių papuošti |
Gerai išmaišykite kiaušinius, šaukštą cukraus, grietinėlę ir vanilę. Gautą masę supilkite į nedidelę kepimo formą, išteptą aliejumi. Kepkite 40 min. Atvėsintą kepinį supjaustykite juostelėmis. Braškes perpjaukite pusiau. Kelias palikite papuošti. Nulupkite citrinos žievelę. Obuolių ir išspaustas citrinos sultis užvirinkite, įmetusi citrinos žievelę. Sudėkite braškes, dar kartą užvirinkite, išimkite citrinos žievelę ir pertrinkite per sietelį. Supilkite likusį cukrų, išmaišykite ir atvėsinkite. Sriubą išpilstykite į lėkštes, papuoškite braškėmis, mėtų lapeliais. Supjaustytą kiaušinio kepinį patiekite kartu su sriuba.
Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt
Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/braskiu-sriuba
Paspauskite čia, kad atspausdinti.
© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.