- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Red Bull Stratos“ – šuolis parašiutu nuo visatos krašto

Autorius: veidas.lt | 2012 02 07 @ 10:59 | Laisvalaikis | No Comments

Felix Baumgratner (AUT) - Brooks Test

 

Vasario 7 diena visame pasaulyje žymi unikalaus projekto „Red Bull Stratos“ pradžią. Projekto herojus – Felixas Baumgartneris – profesionalus sportininkas, nusprendęs vienu kartu pagerinti keturis pasaulio rekordus ir parašiutu nusileisti tiesiai iš kosmoso.

Tai istorija apie vieno žmogaus drąsą ir pasiryžimą, įveikiančius visas suvokiamas galimybių ribas.

 

Keturiasdešimt vienerių metų atletas misijos dieną iššoks iš rekordinio 36 576 metrų aukščio. Į daugiau nei 3 kilometrų aukštį stratosferoje sportininkas pakils specialia kapsule, kuri bus pritvirtinta prie itin galingo oro baliono. Pasiekęs reikiamą aukštį, F. Baumgartneris paliks kapsulę ir leisis į sunkiausią bei pavojingiausią šuolį savo gyvenime.

 

F. Baumgartneris pretenduoja tapti pirmuoju žmogumi, be jokių papildomų techninių įrenginių aplenksiančiu garso greitį. Šis eksperimentas ypatingai svarbus tolimesnei mokslo raidai, tad sportininkui ruoštis padeda geriausi aeronautikos ekspertai.

 

„Red Bull Stratos“ misijos metu bus bandoma pagerinti keturis pasaulio rekordus, kurių niekam nepavyksta įveikti jau 50 metų: aukščiausias žmogaus pilotuojamas skrydis oro balionu (36 576 metrai), šuolis parašiutu iš didžiausio aukščio, pirmas žmogus, aplenkęs garso greitį laisvojo kritimo metu, ir ilgiausiai trunkantis laisvasis kritimas (maždaug 5 minutės 30 sekundžių).

 

Šis šuolis nuo visatos krašto – tai žingsnis į dar neatrastą dimensiją ir nežinomybę. Komandoje besidarbuojantys technikai ir mokslininkai pastaruosius penkerius metus tobulino ir pildė įrangą bei saugumo protokolus, kad užtikrintų maksimalią eksperimento saugą.

 

Prieš į istoriją įeisiantį šuolį, Felixas Baumgartneris jau buvo sumušęs rekordus įvairaus tipo šuoliais, iš kurių vienas žymiausių – nuo vieno aukščiausių pasaulio pastatų – Pasaulio finansų centro T101 Taipėjuje.

 

Sekite naujienas ir nepraleiskite galimybės tapti dar vieno žmonijos stebuklo liudininkais.

 

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9ered-bull-stratos%e2%80%9c-%e2%80%93-suolis-parasiutu-nuo-visatos-krasto

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.