- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Daumantų“ pomidorų padažas – populiariausias trečius metus iš eilės

Autorius: veidas.lt | 2012 03 01 @ 17:00 | Kulinarija | No Comments


Tarp Lietuvos prekybos įmonių asociacijos (LPĮA) organizuoto konkurso „Populiariausia prekė 2011“ nugalėtojų – Kėdainių bendrovėje ,,Vesiga“ gaminamas „Daumantų Tradicinis“ pomidorų padažas. Šis produktas jau trečius metus iš eilės tampa populiariausiu pomidorų padažu Lietuvoje.

Anot „Daumantų“ padažų ir pagardų gamintojos, UAB „Vesiga“, vadovo Sauliaus Grinkevičiaus, trečius metus iš eilės gaunamas apdovanojimas patvirtina, kad pirkėjai įvertina padažo skonio, kainos ir kokybės santykį.
Lietuvos prekybos įmonių asociacija (LPĮA) trečius metus iš eilės rengia konkursą „Populiariausia prekė“. „Daumantų Tradicinis“ pomidorų padažas tapo jo laureatu 2009 ir 2010 metais.
LPĮA konkursas ,,Populiariausia prekė ir tiekėjas“ tiek tarp gamintojų, tiek tarp prekybininkų jau įgijo didelį autoritetą: mat jo nugalėtojai išaiškinami pagal vienintelį kriterijų – parduotų prekių kiekį per metus. Daugelio kitų konkursų nugalėtojus paprastai renka komisijos, kurių sprendimams įtakos gali turėti ir subjektyvūs veiksniai.
Tiek pernai, tiek šiemet stebėjimai buvo atliekami keturiuose didžiuosiuose Lietuvos prekybos tinkluose – ,,Rimi“, „IKI“, ,,Maxima“, ,,Norfa“ ir ,,Aibė“. Konkursą laimėję gaminiai visose parduotuvėse žymimi specialiu ženklu ,,Populiariausia prekė“.
Daumantų maisto pagardų populiarumas auga nuolat. Pernai „Daumantų“ padažų ir pagardų gamintoja pagamino 15 549 tonų padažų, kečupų ir majonezo arba 20,5 proc. daugiau nei užpernai (12 905 tonos), o apyvarta per 2011 metus išaugo ketvirtadaliu ( 25, 2 proc.) – nuo 62 mln. iki 78 mln. litų.
„Daumantų“ padažų ir pagardų gamintoja UAB „Vesiga“ šiuo metu gamina 101 skirtingo pavadinimo „Daumantų“ majonezus, pomidorų padažus, kečupus, garstyčias, adžiką ir sojos padažus. Bendrovės gaminama produkcija yra eksportuojama į Slovėniją, Daniją, D. Britaniją, Airiją, Vokietiją, Suomiją, Latviją, Graikiją. Įmonė taip pat aktyviai dalyvauja įvairiose socialinėse iniciatyvose bei teikia paramą geriausiai Lietuvos sportininkei, pasaulio dviračių treko čempionei ir rekordininkei Simonai Krupeckaitei.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9edaumantu%e2%80%9c-pomidoru-padazas-%e2%80%93-populiariausias-trecius-metus-is-eiles

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.