- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Vištiena su moliūgais ir žirneliais

Autorius: veidas.lt | 2010 09 25 @ 10:23 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

6 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
moliūgo 500 g
alyvų aliejaus 4 šaukštų
svogūno 1
malto imbiero pusės šaukštelio
cinamono pusės šaukštelio
vištos krūtinėlių be kauloir odelės 4
konservuotų pomidorų be žievelės 400 g
cukraus 1-2 šaukštelių
aitriosios paprikos 1
žirnelių (šaldytų) 400 g
kalendrų 3 šaukštų

Išimkite moliūgo sėklas, nupjaukite žievelę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Vištos krūtinėles nuplaukite ir supjaustykite išilgai juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir apkepinkite, kol gražiai apskrus. Po to dėkite išvalytą ir griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką. Suberkite imbierą, cinamoną, sudėkite vištienos juosteles ir maišydama kepkite 3–5 min. Į keptuvę su vištiena sudėkite pjaustytus pomidorus, žirnelius, moliūgo gabaliukus, suberkite cukrų, įpilkite 4–5 šaukštus vandens. Uždenkite dangtį ir troškinkite apie 20–25 min. Pabarstykite žalumynais.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/vistiena-su-moliugais-ir-zirneliais

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.