- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -
Rabarbarų marmeladas
Autorius: veidas.lt | 2010 05 22 @ 12:53 | Kulinarija | No Comments
Produktai | Kiekis |
---|---|
rabarbarų | 2 kg |
špinatų | 500 g |
cukraus | 500 g |
cukraus pudros pabarstyti | |
vanilino | žiupsnelio |
Rabarbarus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabaliukais. Špinatus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Susmulkintus špinatus ir rabarbarus sudėkite ant skardos ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite apie 10 min., po to karštą masę pertrinkite per sietelį, suberkite cukrų ir vaniliną. Viską išmaišykite ir sudėjusi į kepimo formą pašaukite atgal į orkaitę, virkite, kol sutirštės, retkarčiais pamaišydama. Paruoštą masę perdėkite į celofanu išklotą formą, kurios aukštis turėtų būti apie 3–4 cm. Ją dėkite į 60 laipsnių karštumo orkaitę, kad apie 30 min. padžiūtų. Po to išimkite iš orkaitės, pabarstykite cukraus pudra ir apie parą palaikykite kambario temperatūroje. Tada supjaustykite nedideliais gabaliukais ir patiekite.
Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt
Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/rabarbaru-marmeladas
Paspauskite čia, kad atspausdinti.
© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.