- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Mėsos maltinukai ir daržovės su padažu

Autorius: veidas.lt | 2010 05 08 @ 10:14 | Kulinarija | No Comments

"Veido" archyvas

Supjaustykite svogūną ir, įkaitinusi keptuvėje šaukštą aliejaus, pakepinkite jį kartu su cukrumi, kol svogūnas suminkštės. Didesniame dubenyje sumaišykite visus maltinukams skirtus produktus, suformuokite maltinius, iškepkite ir padėkite šiltai. Paruoškite padažą: nulupkite avokadą, sutrinkite iki vientisos masės ir nedideliame dubenėlyje sumaišykite su tepamuoju sūriu bei cukrumi. Daržoves – morkas, žiedinius kopūstus ir agurkus – nuplaukite. Morkas nuskuskite ir kartu su agurkais supjaustykite šiaudeliais, žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais, sudėkite į lėkštę ir patiekite.

6 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
morkų 2
žiedinio kopūsto 1
nedidelių agurkų 2
PADAŽUI  
avokado 1/2
švelnaus natūralaus tepamojo sūrio 50 g
cukraus 1 šaukštelio
MĖESOS MALTINUKAMS  
jautienos faršo 500 g
kiaulienos faršo 250 g
smulkiai supjaustyto svogūno 1/2
smulkaus cukraus 1 šaukštelio
virtos bulvės 1
kiaušinio trynio 1
pieno 75 ml
druskos 1 arbatinio šaukštelio
baltųjų ir juodųjų pipirų po žiupsnelį
aliejaus kepti  

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/mesos-maltinukai-ir-darzoves-su-padazu

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.