- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -
Kepta jautiena su grybais
Autorius: veidas.lt | 2010 10 06 @ 09:36 | Kulinarija | No Comments
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| raudono vyno | 300 ml |
| portveino | 300 ml |
| svogūnų galvų su laiškais | 5 |
| jautienos sultinio (iš kubelių) | 300 ml |
| alyvu aliejaus | 2 šaukštų |
| jautienos filė | 4 gabalų (po 225 g) |
| miško grybų | 150 g |
| sviesto | 75 g |
| česnako | 2 skiltelių |
| petražolių | 1 šaukšto |
| špinatų lapų | 225 g |
| druskos, pipirų |
Į puodą supilkite vyną, portveiną ir smulkintas svogūnų galvutes. Virkite 5–8 min., kol išgaruos didesnė skysčio dalis. Supilkite sultinį ir virkite ant didelės ugnies apie 5 min., kol išgaruos maždaug pusė skysčio, tada padažą atidėkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite druska ir pipirais įtrintus jautienos filė gabaliukus, apkepkite iš abiejų pusių. Pakeptą mėsą dėkite į aliejumi išteptą skardą ir baikite kepti 180? laipsnių karštumo orkaitėje. Kepkite pagal savo skonį: 2 min., jei mėgstate su krauju, 4 min., jei patinka vidutiniškai iškepusi, 6 min., jei mėgstate visiškai iškepusią. Keptuvėje įkaitinkite 50 g sviesto, suberkite pjaustytus grybus, kepkite 3–4 min., tada sudėkite svogūnų laiškus, smulkintą česnaką ir kepkite, kol suminkštės. Suberkite petražoles. Kai iškeps, atidėkite į šalį. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite špinatų lapus, pagardinkite druska, pipirais. Jautieną įdėkite į lėkštę, šalia išdėliokite špinatų lapų, užberkite grybų, užpilkite vyno padažu.
Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt
Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/kepta-jautiena-su-grybais
Paspauskite čia, kad atspausdinti.
© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.