- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Įdaryti moliūgai

Autorius: veidas.lt | 2011 01 24 @ 11:10 | Kulinarija | No Comments

"Moetrs savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
nedidelių moliūgelių 4
sviesto 40 g
rūkyto kiaulienos kumpio 100 g
nedidelio svogūno 1
garstyčių grūdelių 1 šaukštelio
graikinių riešutų 50 g
džiūvėsių 2 šaukštų
fermentinio sūrio 75 g
druskos, pipirų  

Moliūgus perpjaukite pusiau, šaukštu išskobkite sėklas. Moliūgus sudėkite ant skardos perpjauta puse į apačią, ant viršaus dėkite po šaukštelį sviesto, uždenkite folija ir įkaitinusi orkaitę iki 190 ーC kepkite apie 25 min. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, apkepinkite susmulkintą svogūną, kol suminkštės, ir paskrudinkite kubeliais supjaustytą kumpį. Viską sudėkite į dubenėlį, suberkite garstyčias, graikinius riešutus, užberkite džiūvėsių, tarkuoto sūrio ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautą masę sudėkite į moliūgų puseles, jas dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. (neuždengus folija).

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/idaryti-moliugai

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.