- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Česnakinė sriuba

Autorius: veidas.lt | 2011 07 09 @ 12:44 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai: Kiekis:
kietesnės baltos duonos 500 g
didelės galvutės česnako 1
kumpio 150 g
kiaušinių 3
sausojo vyno 100 ml
alyvuogių aliejaus 0,5 stiklinės
rūkytos paprikos (arba džiovintos) 1 šaukšto
druskos  

Duoną supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, kumpį – smulkiais kubeliais, česnaką – nelabai smulkiai. Dideliame puode užvirinkite 2,5 l vandens, sudėkite duoną, dar kartą užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 15 min. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite česnaką ir kumpį, kepinkite 1 min. Įberkite paprikos miltelių, supilkite vyną, pavirkite 2 min. Keptuvės „turinį“ sukrėskite į puodą su duona ir virkite 10 min. Kiaušinius išplakite dubenyje, plona srovele maišydama supilkite į sriubą. Nuimkite nuo ugnies, leiskite pastovėti 5 min., tuomet patiekite.


Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/cesnakine-sriuba

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.