- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Baklažanų ir jautienos guliašas

Autorius: veidas.lt | 2010 10 03 @ 09:29 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
jautienos filė 400 g
baklažano 1
svogūno 1
česnako skiltelės 1
aliejaus 2 šaukštų
konseervuotų pomidorų 400 g
pomidorų pastos 1 šaukštelio
raudono arba balto vyno (nebūtinai) šlakelio
mėtų lapelių ryšelio
druskos  
pipirų  

Jautieną supjaustykite nedideliais gabaliukais, baklažaną – kubeliais, svogūną susmulkinkite, česnaką sutrinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir ant lengvos ugnies kepkite keletą minučių. Tada sudėkite mėsą, baklažanus, česnaką, padidinkite ugnį ir maišydama kepkite apie 5 min. Į keptuvę su mėsa sudėkite skiltelėmis pjaustytus konservuotus pomidorus su sultimis, įpilkite 200 ml vandens, dar įdėkite pomidorų pastos, galite įpilti šiek tiek vyno, pagardinkite druska bei pipirais. Užvirinkite, tada uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 30 min., kol mėsa bus minkšta. Pabaigoje įberkite pusę normos smulkintų mėtų lapelių, išmaišykite. Prieš patiekdama į stalą pabarstykite likusiomis mėtomis, galite pagardinti grietine

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/baklazanu-ir-jautienos-guliasas

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.