- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Alyvuogės tešloje

Autorius: veidas.lt | 2011 03 03 @ 13:10 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

36 porcijoms reikės:

produktai Kiekis
miltų 150 g
šalto sviesto 125 g
tarkuoto fermentinio sūrio (pvz., "Gaudos") 250 g
druskos, maltos saldžiosios paprikos po žiupsnelį
didelių nuskintų alyvuogių, įdarutų saldžiosiomis paprikomis 200 g

Iš miltų, sviesto, tarkuoto sūrio, druskos ir maltos paprikos išminkykite tešlą ir iškočiokite maždaug 5 cm skersmens volelius. Juos 1 val. padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 200-220 °C. Atšalusios tešlos volelius supjaustykite maždaug 1 cm pločio griežinėliais, lengvai įspauskite, į duobutę įdėkite po alyvuogę, apgaubkite tešla ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 20 min., kol įgaus gražią rusvą spalvą. Skanūs tiek karšti, tiek šalti.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/alyvuoges-tesloje

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.