- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Aguonų pyragas su vaniliniu padažu

Autorius: veidas.lt | 2011 07 21 @ 13:12 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

produktai: Kiekis:
miltų 300 g
sviesto 150 g
grietinės 100 g
kepimo miltelių 1 šaukštelio
kiaušinių 2
Įdarui:  
aguonų 100 g
kondensuoto pieno 200 g
kiaušinio 1
migdolų drožlių 50 g
cukraus 50 g
tarkuotos vieno apelsino žievelės  
Padažui:  
grietinės 60 g
kiaušinio trynio 1
cukraus 1 šaukšto
vanilės  

Į dubenį suberkite miltus,  ant jų sutarkuokite sviestą, pilkite grietinę, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą padėkite į šaldytuvą porai valandų, kad  sustingtų. Atvėsusią tešlą iškočiokite 0,5 cm storumo lakštą, dėkite į apvalią kepimo formą, sulyginkite kraštus, tešlą  subadykite šakute. Ant tešlos užklokite folijos,  pripilkite žirnių, kad kepant tešla nesipūstų. Kepkite170 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min.

Paruoškite įdarą. Aguonas pamerkite porai valandų į vandenį, kad išbrinktų. Išbrinkusias aguonas sumalkite. Į jas įpilkite porą šaukštų kondensuoto pieno, įberkite cukraus, apesino žievelės,  įmuškite kiaušinį ir greitai išmaišykite. Įdarą dėkite ant  iškeptos tešlos, išlyginkite paviršių. Ant viršaus užpilkite likusį kondesuotą pieną, apibarstykite mogdolų drožlėmis ir prispauskite, kad migdolai priliptų. Kepkite 10 – 15 min 170 laipsnių karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus. Paruoškite padažą. Į dubenėlį dėkite grietinę,  vanilės ankštį, berkite cukrų, dėkite trynį. Dubenėlį dėkite į karšto vandens vonelę ir pastoviai plakdama kaitinkite, kol sutirštės, bet neleiskite užvirti. Patiekdama į lėkštę įpilkite padažo, dėkite pyrago gabalėlį,  pabarstykite cukraus pudra. Galite papuošti šviežiomis uogomis.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/aguonu-pyragas-su-vaniliniu-padazu

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.