- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Kartoninis siurblys

Autorius: veidas.lt | 2011 07 17 @ 09:19 | Technologijos | No Comments

Bendrovės „Vax“ naujojo dulkių siurblio detalės pagamintos arba iš jau perdirbtų medžiagų, arba pačios tinka perdirbti. Kūrėjų nuomone, toks gaminys turėtų sumažinti žalą aplinkai, kadangi į vis sparčiau augančius sąvartynus toks įrenginys nepateks.

Neįprastas dulkių siurblys „Vax ev“ sukonstruotas iš kartoninių skydelių – jos sudaro siurblio korpusą. Įdomu tai, kad įsigijęs šį prietaisą jo savininkas turės pats susirinkti siurblio korpusą ir jame aplink variklį išdėstyti tam tikras detales. Gamintojai tikina, jog rankinis dulkių siurblio surinkimas buitinio prietaiso veikimui neturi absoliučiai jokios įtakos.

Papildomų teigiamų emocijų įsigijus tokį dulkių siurblį gali suteikti tai, jog jo savininkui palikta galimybė individualizuoti jo išvaizdą ir paversti jį nepanašiu į kitus dulkių siurblius. Tereikia spalvinamųjų priemonių ir šiek tiek fantazijos.

Jei kartoninės korpuso dalys netyčia sulūžtų, jų bus galima įsigyti atskirai, o kainuos jos dešimtkart mažiau nei plastikinių dulkių siurblių atsarginės dalys. Kartoninės dulkių siurblio dalys padengtos nedegių medžiagų sluoksniu.

Kiek kainuos pats siurblys ir kokio jis bus galingumo, „Vax ev“ gamintojai nemini. Kartoninio dulkių siurblio idėjos ir dizaino autorius – Lafborou universiteto (Loughborough University) studentas Džeikas Taileris (Jake Tyler).

Šaltinis:  technologijos.lt

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/67494

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.