- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Autorius: veidas.lt | 2010 11 22 @ 14:00 | Aktualijos | No Comments

Kariuomenę vertiname teigiamai, bet skirti daugiau lėšų jai nereikėtų

Rytoj Lietuvoje minėsime Kariuomenės dieną, tad nusprendėme pasidomėti, ką apie savo šalies kariuomenę šiuo metu mano Lietuvos gyventojai. Svarbu ir įdomu tai, kad, iš principo, šiandieninę Lietuvos kariuomenę apklaustieji vertina išties palankiai ir pozityviai: trys ketvirtadaliai vertina teigiamai, 17,2 proc. neutraliai ir tik 5,6 proc. – neigiamai. Tai paaiškėjo iš “Veido” užsakymu tyrimų bendrovės “Prime consulting” atliktos naujausios sociologinės apklausos.
“Net kariuomenę vertindami teigiamai, vis dėlto absoliuti dauguma respodentų nepritaria Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybės raginimams šalies kariuomenei didinti finansavimą, nes jis esą nebeleidžia išgyventi ir vykdyti iškeltų užduočių. Net 93,4 proc. apkaustųjų nemano, kad kariuomenei turėtų būti skiriama daugiau lėšų”, – teigia “Prime consulting” vadovas Saulius Olencevičius.

Kaip Jūs vertinate šiandieninę Lietuvos kariuomenę? (proc.)

Teigiamai    74,2
Neutraliai    17,2
Neigiamai    5,6
Nežinau / neturiu nuomonės    3

Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė skundžiasi pernelyg mažu finansavimu. Jūsų vertinimu, ar kariuomenei turėtų būti skiriama daugiau lėšų? (proc.)

Ne, nes valstybėje lėšų trūksta ir kur kas svarbesnėms sritims    80,4
Ne, kariuomenei finansavimą kaip tik reikėtų dar mažinti    13
Taip    4
Nežinau    2,6

Šaltinis: “Veido” užsakymu tyrimų ir konsultacijų bendrovės “Prime consulting” 2010 m. lapkričio 15–17 d. atlikta Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausa. Cituojant apklausą, nuoroda į “Veidą” būtina.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/29750

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.