- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Opel Ampera“ atrinkta į „Europos metų automobilis 2012“ finalininkus

Autorius: veidas.lt | 2012 01 10 @ 19:00 | Automobiliai | No Comments


Jau 4 metus iš eilės „Opel“ modeliai yra atrenkami į Europos geriausio automobilio rinkimų finalininkų sąrašus. Šiais metais dėl metų automobilio titulo varžysis „Opel Ampera“.

„Esame maloniai nustebinti, jog „Ampera“ varžysis dėl metų automobilio vardo“, – sako Alainas Visseris, pardavimų, rinkodaros bei techninės priežiūros viceprezidentas. „Ampera“ yra revoliucinis elektromobilis, kuris jau yra laimėjęs daugiau nei 25 įvairiausių apdovanojimų Europoje. Iki šiol „Opel“ metų automobilio titulą yra laimėjusi tris kartus – „Kadett E“ (1985 m.), „Omega A“ (1987 m.) ir „Insignia“ (2009 m.).“

Rinkimų komisija, kurią sudaro 59 žurnalistai rašantys apie automobilius iš 23 Europos valstybių, iš 35 visai neseniai prekyboje pasirodžiusių kandidatų atrinkto septynis finalininkus. Komisija automobilius vertino pagal kriterijus, tokius kaip ekonomiškumas inovatyvios technologijos.

„Ampera“ yra pirmasis elektromobilis, kuriuo galima keliauti bet kur ir bet kada. 16 kWh ličio jonų baterija maitina 111 kW/150 AG elektrinį variklį. Priklausomai nuo vairavimo įpročių ir kelio sąlygų tik elektra varomu agregatu galima įveikti nuo 40 iki 80 km visiškai neteršiant aplinkos. „Ampera“ ratus visuomet suks tik baterijoje esanti elektros energija. Kai baterijoje lieka kritinis energijos kiekis, automatiškai įsijungia benzininis variklis, kuris tuo pačiu per elektros generatorių ir toliau krauna bateriją. Todėl penkių durų, keturvietė „Ampera“ gali nuvažiuoti daugiau kaip 500 km nesustodama ir nenuklysdama nuo maršruto. Komisija „Opel Ampera“ bei „Chevrolet Volt“ vertins kaip vieną kandidatą.

„Europos metų automobilio 2012“ nugalėtojas bus paskelbtas kovo 5 d. Ženevos automobilių parodoje ir tai bus pirmasis oficialus parodos pranešimas.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9eopel-ampera%e2%80%9c-atrinkta-i-%e2%80%9eeuropos-metu-automobilis-2012%e2%80%9c-finalininkus

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.