- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Injekcija“ ieško naujų talentų ir klausia – ar mada lygu religija?

Autorius: veidas.lt | 2013 09 13 @ 13:15 | Kultūra | No Comments


Festivalis „Mados infekcija“ jau septintą kartą ieško naujų talentų ir kviečia dizainerius dalyvauti konkurse „Injekcija“. Kaip ir kasmet, konkurso dalyviai varžosi dėl išskirtinio prizo – galimybės kartu su žymiais Lietuvos ir užsienio dizaineriais pristatyti savo kolekciją ant „Mados infekcijos“ podiumo 2014 metų pavasarį.

Tramplinu į mados viršūnę karjerą pradedantiems dizaineriams vadinama „Injekcija“ šį rudenį konkurse dalyvaujančių talentų klausia, ar mada lygu religija.

„Griežtai reglamentuoti religinių apeigų kostiumai yra tapę įkvėpimu ir paieškų šaltinių ne vienam menininkui, kostiumų ir meno dailininkams. Šių metų „Injekcijai“ parinkę mados ir religijos temą norime pamatyti, kaip religiniai motyvai ir kultiniai simboliai atsispindi madoje dabar. Gal pati mada yra tapusi mūsų religija?“, – sako festivalio „Mados infekcija“ kūrybos vadovė Sandra Straukaitė.

Konkurse gali dalyvauti tie profesionalūs dizaineriai ir studentai, kurių darbai dar nebuvo pristatyti „Mados infekcijoje“. Jau ketvirtą kartą iš eilės „Injekcijoje“ laukiami dalyviai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio šalių. Norint dalyvauti konkurse privalu pristatyti būsimos kolekcijos idėją ir eskizus, audinių pavyzdžius. Tai padaryti reikia iki spalio 14 dienos.

Konkurso dalyvių paraiškas ir idėjas vertins festivalio suburta profesionalų komisija. Ji ir paskelbs konkurso „Injekcija“ finalistus, kurie po penkis įgyvendintus savo kolekcijos modelius turės pristatyti Nacionalinėje dailės galerijoje gruodžio 10 dieną vyksiančiame „Injekcijos“ finale. Po jo komisija išrinks nugalėtojus, kuriems atsivers tiesus kelias į 2014 metų pavasarį vyksiančią „Mados infekciją“. „Injekcijos“ nugalėtojų „debiuto“ išlaidas festivalyje apmoka jo organizatoriai.

„Injekcija“ – 2008 metais užgimęs naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas. Per šešerius gyvavimo metus jis yra sulaukęs beveik 230 jaunųjų dizainerių paraiškų, atrinkęs daugiau kaip 50 finalistų ir atradęs dabar jau žinomus dizainerius – Ievą Daugirdaitę, Dianą Paukštytę, Eglę Žiemytę, Mildą Čergelytę, „Tribe“, kūrybinį susivienijimą „labàdienà“, Dianą Kuzmickaitę ir Aušrą Urbanavičiūtę, Mariją Popadničenko, Dainių Bendiką ir Beną Staškauską bei daugelį kitų.

Konkurso „Injekcija“ taisyklės internete:
http://sickservice.lt/~public/Kvietimas_konkursui_Injekcija_2013.pdf

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9einjekcija%e2%80%9c-iesko-nauju-talentu-ir-klausia-%e2%80%93-ar-mada-lygu-religija

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.