- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Feel-Link“ kūrėjai – žinomo tarptautinio choreografijos konkurso laureatai

Autorius: veidas.lt | 2012 12 09 @ 09:57 | Teatras | No Comments


Vitebske (Baltarusija) pasibaigusiame Tarptautiniame moderniosios choreografijos festivalyje Menų spaustuvės gatvės šokio spektaklio „Feel-Link” kūrėjai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius buvo apdovanoti specialiu Ekspertų tarybos prizu.

Vitebsko festivalis, vienas seniausių ir geriausiai žinomų šiuolaikinio šokio festivalių buvusios SSRS teritorijoje, šiemet vyko jubiliejinį dvidešimt penktąjį kartą. Jo programa paprastai sudaroma iš dviejų blokų – miniatiūrų bei vienaveiksmių spektaklių konkurso, ir svečių trupių programos. Šį kartą konkursinėje programoje dalyvavo 28 trupės iš Japonijos, Šveicarijos, Lenkijos, Estijos, Lietuvos, Rusijos, taip pat bendri Italijos-Kipro-Vokietijos-Kinijos ir Vokietijos-Taivano-Kinijos projektai. Svečių programoje šoko Velso nacionalinė šokio trupė (Jungtinė karalystė), Jo Stromgreno trupė (Norvegija), Prancūzijos, Vokietijos, Ukrainos, Estijos ansambliai.

Vitebsko festivalio konkursinės programos žiuri, kurią sudarė žymūs choreografai, šokėjai ir teoretikai iš JAV, Izraelio, Airijos, Vokietijos, Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos, o jai vadovavo garsusis Rusijos baleto šokėjas ir choreografas Vladimiras Vasiljevas, festivalio Didįjį prizą skyrė Ukrainos choreografui Aleksejui Busko, pirmąsias premijas – Japonijos ir Rusijos trupėms. Festivalyje, kaip ir  visada veikė oficiali Ekspertų –  šokio kritikų bei teoretikų – taryba. Ekspertai skiria Jevgenijaus Panfilovo prizą (kaip taisyklė – choreografui) ir vieną arba keletą specialiųjų premijų. Šiemet, jubiliejiniame 25-ajame  festivalyje, J. Panfilovo prizo laureatu tapo jaunas peterburgietis choreografas Konstantinas Keichelis. O specialios Ekspertų tarybos premijos buvo skirtos Cie Shen trupei (Vokietija-Taivanis-Kinija), Jekaterinburgo (Rusija) šokėjui Olegui Stepanovui bei Menų spaustuvės, A.Gudaitės ir L.Žakevičiaus spektakliui „Feel-Link“.

Ekspertų tarybos pirmininkės, Rusijos nacionalinės teatro premijos „Auksinė kaukė 2013” muzikinio teatro ekspertų komisijos pirmininkės Larisos Barykinos žodžiais, sutrumpinta šokėjų-choreografų  iš Vilniaus dueto „Feel-Link“ versija patraukė dėmesį skirtingų šokimo stilių ir technikų jungtimi, bet pirmiausia – savo nuoširdumu. Pasak L. Barykinos, tai buvo beveik pasakojimas: apie save, tarpusavio supratimo paieškas, apie ilgą vieno į kitą kelią, apie šokio dueto, taip laimingai sutapusio su šeimyninio dueto atsiradimu, gimimą. Nieko iškentėto, dirbtinio ar išgalvoto. Tik gyvenimas, tik meilės istorija – tokia, kokia ji yra.

Spektaklis „Feel-Link“ į Menų spaustuvę sugrįžta gruodžio 27 d., 19 val.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9efeel-link%e2%80%9c-kurejai-%e2%80%93-zinomo-tarptautinio-choreografijos-konkurso-laureatai

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.