- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Chainfire“ komandai pavyko nulaužti „Galaxy S III“ telefoną

Autorius: veidas.lt | 2012 06 10 @ 09:00 | IT naujienos | 1 Comment


Nors „Galaxy S III“ dar nepasiekė parduotuvių, panašu, jog šį telefoną nulaužti galima bus vos tik jį įsigijus. Išmaniųjų telefonų programine įranga užsiimantis programišių kolektyvas „Chainfire“ publikavo pranešimą apie galimybę visiškai valdyti minėtojo modelio sisteminius failus.

Tiesa, „Chainfire“ komanda neturėjo pačio telefono, bet jie gavo nutekintą „Galaxy S III“ bazinės programinės aparatinės įrangos (firmware) versiją ir ją nulaužė, bet kol kas dar neaišku, ar telefonuose, kurie gulės parduotuvių lentynose, bus ta pati „firmware“ versija, ar modifikuotas jos variantas.

Sprendžiant iš „Chainfire“ pateiktos informacijos, naujasis „Samsung“ flagmanas neturėtų būti kažkaip sudėtingai užrakintas, kaip HTC, ar kitų „Android“ gamintojų telefonai. Viskas ką programuotojai turėjo padaryti – tai nedidelė branduolio (angl. kernel) modifikacija ir „Root“ (SuperUser) teisių įdiegimas rankiniu būdu. Trumpiau tariant – sudėtinga nebuvo. Beje, dar viena puiki žinia telefonus modifikuoti mėgstantiems žmonėms – „Galaxy S III“ naudoja paprastą „boot.img“ branduolio formatą, tuo tarpu senesni „Samsung“ telefonai naudojo žymiai sudėtingiau modifikuojamą „zImage“ branduolį.

„Chainfire“ komanda nepateiks šios programinės įrangos modifikuotos versijos, kol „Samsung“ nepaleis „Galaxy S III“ į rinką, nes programuotojai nerimauja, kad žmogus pateikęs „Galaxy S III“ firmware gali būti išmestas iš darbo „Samsung“ kompanijoje, o pats OS branduolys gali būti modifikuotas. O ir skubėti nėra ko – telefonas dar net neišleistas ir niekas jo neturi, todėl ir „root“ teisių niekam, bent jau kol kas, nereikės.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9echainfire%e2%80%9c-komandai-pavyko-nulauzti-%e2%80%9egalaxy-s-iii%e2%80%9c-telefona

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.