- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„airBaltic“ pilotų kabinose – ekologiškos inovacijos

Autorius: veidas.lt | 2014 07 10 @ 09:02 | IT naujienos | No Comments

Baltijos šalių oro bendrovės „airBaltic“ pilotų kabinose – permainos. Pilotų naudojamus popierinius skrydžių vadovus, instrukcijas, rekomendacijas ir kitus dokumentus pakeis „iPad“ planšetės. Išmanieji įrenginiai efektyvins darbą ir padės suvartoti mažiau degalų bei popieriaus.

„Pilotai jau gali atsisakyti sunkių skrydžių kuprinių, o vietoj jų naudotis kompaktiškomis ir lengvomis „iPad“ planšetėmis. Ši inovacija leis išsaugoti per 2 mln. popieriaus lapų per metus“, – sako „airBaltic“ generalinis direktorius Martin Gauss.

Skrydžio metu, pilotų kuprinės turinys sveria nuo 10 iki 15 kilogramų. Pakeitus popierinius dokumentus planšete (t.y. elektronine skrydžio kuprine), našta palengvės daugiau nei 10 kartų – svers 0,7 kilogramo. Mažesnis pilotų skrydžio kuprinės svoris padės sumažinti ir suvartojamo kuro kiekį. Ankštose pilotų kabinose ne tik atsiras daugiau vietos, bet ir bus galima patogiau keisti ir atnaujinti skrydžio rekomendacijas bei toliau gerinti punktualumo rekordą.

„Pilotų elektroninė skrydžių kuprinė – tai dar viena ekologiška „airBaltic“ inovacija. Džiaugiamės, kad „airBaltic“ neužleidžia lyderio pozicijų ir yra pirmoji oro bendrovė regione, modernizavusi pilotų darbo procesus pasitelkdama elektronines „iPad“ planšetes“, – kalba skrydžių operacijų vyresnysis viceprezidentas Pauls Cālītis.

Praėjusiais metais „airBaltic“ įgyvendino AMBER projektą, kurio metu pirmoji pradėjo vykdyti ekologiškus skrydžius turbopropeleriniais lėktuvais.

 

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9eairbaltic%e2%80%9c-pilotu-kabinose-%e2%80%93-ekologiskos-inovacijos

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.