- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Žuvies ir gražgarsčių salotos

Autorius: veidas.lt | 2010 07 20 @ 13:43 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
žuvies (menkės, lydekos, sterko, tuno) 500 g
sezamų sėklų 4 šaukštų
druskos, pipirų  
česnako 2 skiltelių
baltojo vyno acto 1 šaukštelio
alyvų aliejaus 50 ml
gražgarsčių  
sojų padažo  
aliejaus kepti  

Pirmiausia paruoškite česnakinį padažą: sumaišykite česnaką, actą, alyvų aliejų, druską, pipirus. Ant sausos keptuvės (be riebalų) pakepinkite sezamų sėklas, kol taps gelsvai rusvos. Suberkite sėklas į dubenėlį. Žuvį supjaustykite gabaliukais, pabarstykite druska ir pipirais, apvoliokite sezamų sėklose ir apkepkite aliejuje iš abiejų pusių. Dubenyje apšlakstykite gražgarstes česnakiniu padažu ir lengvai permaišykite, kad padažas padengtų lapus. Įdėkite saują salotų į lėkštę, sudėkite žuvies gabalėlius ir patiekite su sojų padažu.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/zuvies-ir-grazgarsciu-salotos

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.