- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Tešloje keptos kriaušės

Autorius: veidas.lt | 2010 08 25 @ 15:29 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
Tešlai:  
kiaušinio 1
sviesto 200 g
miltų 100 g
cukraus 100 g
Įdarui:  
kriaušių su koteliais 4
kardamono ¼ šaukštelio
rudojo cukraus 2 šaukštų
džiovintų slyvų arba abrikosų 8
pieno  
cukraus  

Paruoštą tešlą padalykite į 4 dalis. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite 20 cm skersmens paplotėlius. Kriaušes nulupkite, atsargiai išskobkite sėklas, stengdamasi nenulaužti kotelio. Dubenėlyje sumaišykite kardamoną, cukrų, smulkiai pjaustytas slyvas arba abrikosus. Ant kiekvieno tešlos paplotėlio dėkite po kriaušę, aplinkui pridėkite paruošto mišinio. Tešla apvyniokite kriaušę, suspauskite, tešlos perteklių nugnybkite, padarykite lapelius ir prilipinkite prie kriaušės. Paruoštas kriaušes patepkite pienu, apibarstykite cukrumi, sudėkite į riebalais pateptą kepimo formą ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 30 min.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/tesloje-keptos-kriauses

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.