- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Pyragas “Slyvų gaiva”

Autorius: veidas.lt | 2010 12 05 @ 11:51 | Kulinarija | No Comments

"Moetrs savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
Tešlai:  
sviesto 150 g
cukraus 100 g
miltų 300 g
kepimo miletelių pusės pakelio
druskos žiupsnio
kiaušinio 1
pieno 4 šaukštų
Įdarui:  
slyvų 750 g
cukraus 5 šaukštų
cinamono 1 šaukštelio
migdolų drožlių 50 g
grietinėlės 1 šaukšto
kiaušinio trynio 1

Paruoškite tešlą: sviestą ištrinkite su cukrumi, miltus persijokite su kepimo milteliais ir druska. Į sviestą įmuškite kiaušinį, pamažu suberkite miltus, supilkite pieną. Išminkykite tešlą, kad ji pasidarytų vienalytė ir blizganti. Gilesnę skardą patepkite riebalais. Tešlą iškočiokite ir įdėkite į skardą, padarykite kraštelius. Iš slyvų išimkite kauliukus. Kiekvieną slyvą perpjaukite į keturias dalis. Išdėliokite ant tešlos tankiai vieną prie kitos odele į apačią. Cukrų sumaišykite su cinamonu. Slyvas apibarstykite migdolų drožlėmis ir cukrumi su cinamonu. Trynį sumaišykite grietinėle, aptepkite pyrago kraštus. Pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę 35 min. Iškepusį pyragą dar kartą apibarstykite cukrumi.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/pyragas-slyvu-gaiva

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.