- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Paelija

Autorius: veidas.lt | 2011 07 15 @ 13:05 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai: Kiekis:
pievagrybių 400 g
česnako 3 skiltelių
chereso 6 šaukštų
maltos paprikos 1,5 šaukštelio
alyvuogių aliejaus 4 šaukštų
svogūnų 2
pomidorų 4
ryžių 250 g
baltojo vyno 125 ml
daržovių sultinio iš kubelių 500 ml
raudonų ir žlių paprikų po 2
juodųjų ir žaliųjų alyvuogių po 50 g
šaldytų žaliųjų žirnelių 100 g
druskos, pipirų  
čiobrelių kelių šakelių

Česnaką smulkiai supjaustykite, sumaišykite su cheresu, malta paprika ir 2 šaukštais aliejaus. Šiame mišinyje pamarinuokite grybus 8 val. šaldytuve. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Likusį aliejų įkaitinkite, jame apkepkite svogūnus. Sudėkite pomidorus ir viską išmaišykite. Suberkite ryžius, supilkite vyną ir sultinį. Uždengus troškinkite 25 min. Po 15  min. nuo troškinimo pradžios sudėkite supjaustytas paprikas, alyvuoges, žaliuosius žirnelius ir grybus. Įberkite druskos ir pipirų. Paeliją galite patiekti keptuvėje, papuoškite čiobreliais.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/paelija

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.