- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Obuolių ir varškės pyragas

Autorius: veidas.lt | 2010 11 11 @ 10:54 | Kulinarija | 1 Comment

"Moters savaitgalio" archyvas

Jums reikės:

Produktai Kiekis
Tešlai:  
paprastų sausainių 15
cukraus 2 šaukštų
sviesto arba margarino 50 g
I įdarui:  
rūgštokų obuolių 4
cukraus 4 šaukštų
cinamono 1 šaukšto
sviesto arba margarino 25 g
II įdarui:  
varškės 250 g
grietinėlės 200 ml
cukraus 2 šaukštų
vanilinio cukraus 1 šaukštelio
Papuošti:  
grietinėlės 150 ml
žaliosios arba geltonosios citrinos  


Sulaužykite sausainius, ant mažos ugnies ištirpinkite riebalus. Sausainius sumaišykite su ištirpintais riebalais ir cukrumi. Tešlą sudėkite į apvalią formą, išlyginkite, lengvai suspauskite. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, pakepkite įkaitintame svieste su cukrumi ir cinamonu, kol suminkštės, ir gražiai paskleiskite ant sausainių masės. Suplakite grietinėlę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę, išmaišykite, supilkite ant obuolių, gražiai išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Išimkite iš formos. Papuošti skirtą grietinėlę suplakite, aptepkite pyrago viršų apibarstykite tarkuota citrinos žievele.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/obuoliu-ir-varskes-pyragas

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.