- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Migdolų padažas

Autorius: veidas.lt | 2011 03 21 @ 13:38 | Kulinarija | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

4 porcijoms reikės:

Produktai Kiekis
petražolių 1 pluoštelio
svogūno 1
česnako 1-2 skiltelių
sviesto 2 šaukštų
maltų migdolų 2 šaukštų
miltų 1,5 šaukšto
tirpaus sultinio 500 ml
pagal skonį druskos, pipirų  
baltojo vyno acto 2 šaukštų
migdolų drožlių 2-3 šaukštų
tarkuoto kieto fermentinio sūrio (tinka "Džiugas") 50 g
grietinėlės 100 ml

Svogūną, česnako skilteles labai smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol apskrus. Suberkite maltus migdolus, miltus ir maišydama 1 min. dar pakepinkite. Po to maišydama supilkite sultinį. Padažą užvirinkite ir 15–20 min. pavirinkite ant silpnos ugnies. Kartkartėmis pamaišykite. Įberkite druskos, pipirų, supilkite actą. Keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles pavartydama medine mentele, išverskite į lėkštę ir ataušinkite. Į padažą supilkite grietinėlę, įmaišykite tarkuotą sūrį bei nuplautas, gerai nukratytas ir smulkiai sukapotas petražoles. Tinka su žaliaisiais makaronais, kepta sultinga žuvimi (jūrinio ešerio filė).

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/migdolu-padazas

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.