- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

Itališkas mielinis pyragas

Autorius: veidas.lt | 2011 05 29 @ 11:57 | Aktualijos | No Comments

"Moters savaitgalio" archyvas

16 porcijų reikės:

Produktai Kiekis
miltų 450 g
mielių 40 g
cukraus 120 g
vos šilto pieno 125 ml
kiaušinių 6
druskos žiupsnelio
sviesto 200 g
kapotų citrinų bei apelsinų cukatų po 75 g
cujruotų vyšnių 75 g
razinų 200 g
miltų 1 šaukšto
sviesto 30 g
šiek tiek margarino skardai ištepti  

Miltus suberkite į dubenį, viduryje įspauskite duobutę. Į ją sutrupinkite mieles, įberkite šaukštelį cukraus, įpilkite šiek tiek pieno ir kartu su trupučiu miltų užmaišykite raugą. Dubenį pridengusi padėkite 15 min. šiltai. Kai mielės išpuruos, suberkite likusį cukrų bei druską, supilkite pieną, įmuškite kiaušinius, viršuje paskleiskite sviesto gabalėlius ir pradėdama nuo kraštų suminkykite tešlą. Kapotas cukatas, susmulkintas vyšnias, nuplautas ir nusausintas razinas sumaišykite su šaukštu miltų ir įminkykite į tešlą. Kepimo skardą ištepkite margarinu, sudėkite tešlą ir pridengusi dar 20 min. pakildykite. Kai pakils, kepkite iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą. Po 30 min. kepimo pyragą aptepkite tirpintu sviestu. Iškepusį išimkite iš skardos ir ataušinkite. Po 24 val. supjaustykite į 16 porcijų.

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/italiskas-mielinis-pyragas

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.