- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -
Imbierinis kriaušių pyragas
Autorius: veidas.lt | 2010 04 23 @ 11:31 | Kulinarija | No Comments
| roduktai | Kiekis |
|---|---|
| kriaušių | 4 |
| smulkinto imbiero | 1 šaukšto |
| rudojo cukraus | 200 g |
| sviesto | 75 g |
| kiaušinių | 2 |
| natūralaus jogurto | 150 ml |
| kvietinių miltų | 250 g |
| kepimo miltelių | 2 šaukštelių |
| kviečių gemalų | |
| kapotų migdolų | 100 g |
Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sumaišykite su pjaustytu imbieru. Iki purumo išsukite sviestą ir rudąjį cukrų, sukdamos įmuškite kiaušinius, supilkite jogurtą. Kai masė taps puri, sudėkite likusius produktus – miltus, kepimo miltelius, kviečių gemalus, kapotus migdolus ir viską gerai išmaišykite. Masę padalykite į dvi dalis, vieną dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant jos sudėkite pjaustytas kriaušes, viską užpilkite likusia mase. Kepkite 175 laipsnių karštumo orkaitėje 40 min.
Patarimas: pyragą galite patiekti su grietine arba maskarponės sūriu.
Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt
Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/imbierinis-kriausiu-pyragas
Paspauskite čia, kad atspausdinti.
© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.