- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -
Briuselio kopūstai su sūrio padažu
Autorius: veidas.lt | 2010 06 20 @ 14:52 | Kulinarija | No Comments
| Produktai | Kiekis |
|---|---|
| briuselio kopūstų | 300 g |
| daržovių sultinio | |
| baltojo vyno | 2 šaukštų (arba 1 šaukštos citrinos sulčių) |
| svogūno | 1 |
| rokforo sūrio | 50 g |
| pieno | 1 stiklinės |
| muskato riešuto | žiupsnelio |
| grietinės | pusė stiklinės |
| smulkintų lazdynų riešutų | 100 g |
| sviesto | 1 šaukšto |
| druskos, pipirų |
Briuselio kopūstus sudėkite į puodą, pabarstykite druska, pipirais, supilkite sultinį ir ant lengvos ugnies troškinkite apie 6 min. Svogūną susmulkinkite ir keptuvėje ištirpinusi sviestą kepkite apie 3 min. Po to sudėkite mažais kubeliais pjaustytą sūrį, supilkite pieną, vyną ir virkite apie 1–2 min., atsargiai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytų. Supilkite grietinę, pagardinkite pipirais, muskato riešutu ir dar virkite apie 2 min. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje. Patiekdama briuselio kopūstus apliekite sūrio padažu ir pabarstykite riešutais.
Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt
Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/briuselio-kopustai-su-surio-padazu
Paspauskite čia, kad atspausdinti.
© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.