- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Viasat komedijų festivalyje“ – „Auksiniam gaubliui“ nominuotas filmas

Autorius: veidas.lt | 2012 02 23 @ 17:00 | Kinas | No Comments


Artėjančio festivalio „Kino pavasaris“ kino ekspertai iš beveik 200 filmų išrinko daugiau nei dešimt pačių smagiausių juostų, kurios bus rodomos šiemet prie „Kino pavasario“ prisijungusio „Viasat komedijų festivalio“ metu. Viena didžiausių dovanų žiūrovams – „Auksiniam gaubliui“ nominuota airių komedija „Sergėtojas“.

„Žmonės juokiasi iš skirtingų dalykų. Turime nelengvą užduotį patenkinti įvairius skonius – ir subtilaus, ir tiesmuko, ir lengvo, ir juodojo humoro mėgėjų. Manau, kad šalčių ir ekonominių problemų prispausti lietuviai labiausiai laukia viltingų filmų, kupinų nuotaikingų provokacijų ir linksmų, įkvepiančių situacijų,“ – sako vienas festivalio programos sudarytojų Edvinas Pukšta.

Geriausias Airijoje
Atėjusius į festivalį, kuris kvies pasitikrinti humoro jausmą, pradžiugins ryškiausia žvaigždė – „Auksiniam gaubliui” nominuotas ir Airijoje geriausiu 2011 metų filmu pripažintas „Sergėtojas“ („The Guard“). Laikraštis „The Thelegraph“ pranašauja, kad juosta, kuri jau skina laurus skirtinguose pasaulio kino festivaliuose bei apdvanojimuose, rimtai kėsinasi pakartoti „Karaliaus kalbos“ („The King’s Speech“) sėkmę.
Nors režisieriaus Johno Michaelo McDonagho filmas labiau subalansuotas vyrams, jis patiks ir moterims. Be to, jame vaidina žavus aktorius Markas Strongas, pažįstamas iš neseniai rodytų „Bastūnas, Siuvėjas, Kareivis, Šnipas“ ir Guy Ritchie „Šerlokas Holmsas“.  Filmo siužetas, kaip ir dera kriminalinei istorijai, sukasi apie blogus ir gerus vyrukus. Golvėjaus miesto policijos seržantas Geris Boilas savo rutiną „kutena“ narkotikais, duoklėmis ir prostitutėmis. Netrukus jis priverčiamas susikaupti ir tirti žmogžudystę bei pusės milijardo dolerių vertės narkotikų kontrabandos bylą.

Sužavėjęs Holivudą
Kita „Viasat komedijų festivalio“ naujiena – San Sebastijano kino festivalį uždariusi, Tokijaus festivalyje pagrindinį prizą laimėjusi prancūzų juosta „Neliečiamieji” („Untouchable“, rež. Ericas Toledano Olivieris Nakache). Tikrais įvykiais paremta istorija Prancūzijoje tapo lankomiausiu metų filmu ir aplenkė net J. Camerono „Įsikūnijimą” („Avatar“). Komedijos sėkme susižavėję amerikiečiai jau rašo scenarijų šio filmo holivudiškai versijai, o „Viasat komedijų festivalio” žiūrovai turės progą smagiai kikenti žiūrėdami originalą. Jame prancūzų kino žvaigždė Francois Cluzet vaidina visiškai paralyžuotą aristokratą, kuris sau į pagalbą pasikviečia labiausiai netinkamą kandidatą – iš kalėjimo ką tik paleistą jauną, nepraustaburnį imigrantą. Virtuoziškai jį suvaidinęs Omaras Sy per naktį tapo geidžiamiausiu aktoriumi, kuriam prancūzų žurnalistai įteikė apdovanojimą už geriausią vaidybą.

Komedijos visiems skoniams
Juodojo humoro gerbėjai festivalyje galės mėgautis belgų „Hasta la vista“ („Come as you are“, rež. Geoffrey Enthoven), romantikai – ispanų filmu „Ateivis iš kosmoso“ („Extraterrestial“, rež. Nacho Vigalondo), bei „Fėja“ („The Fairy“, rež. F. Gordon, D. Abel, B. Romy, Belgija, Prancūzija), o aikštingų paauglių psichologija besidominčius festivalis kvies žiūrėti norvegų juostą „Užvesk mane!“ („Turn Me On, Goddammit!“, rež. Jannicke Systad Jacobsen), kuri buvo apdovanota Niujorko „Tribeca” kino festivalio prizu už geriausią scenarijų. Net jei nesate matę prieš porą metų rodyto italų režisieriaus Gianni Di Gregorio filmo „Rugpjūčio šventė“, tikrai su pasimėgavimu galėsite žiūrėti žavų jo idėjinį tęsinį „Džianis ir jo moterys“ („The Salt of Life“). Geros nuotaikos užtaisu pretenduoja tapti ir politinių bei kultūrinių juokelių kupina komedija „Gazos paršiukas“ („When Pigs Have Wings“, rež. Sylvain Estibal, Prancūzija, Vokietija, Belgija).

„Viasat komedijų festivalis“ kvies pasitikrinti humoro jausmą nuo kovo 15 dienos. Daugiau informacijos apie filmus jau greitai rasite interneto svetainėje www.komedijufestivalis.lt

Daugiau šia tema:

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9eviasat-komediju-festivalyje%e2%80%9c-%e2%80%93-%e2%80%9eauksiniam-gaubliui%e2%80%9c-nominuotas-filmas

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.