- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Cisco“ pristatė naują atvirąją platformą – į aplikacijas orientuotą infrastruktūrą (ACI)

Autorius: veidas.lt | 2013 11 11 @ 15:52 | IT naujienos | No Comments


Taikomosios programos, dažniausiai vadinamos aplikacijomis, tampa verslo produktyvumo, procesų, bendradarbiavimo, inovacijų, komercijos ir pokyčių varikliu. Todėl „Cisco“ pradeda informacinių technologijų (IT) transformaciją ir pristato į aplikacijas orientuotą infrastruktūrą (Application Centric Infrastructure – ACI).
Pristatydamas ACI „Cisco“ vadovas John Chambers kalbėjo apie IT imperatyvą – būtinybę greitai pritapti prie aplikacijų ekonomikos.

„Aukšta aplikacijų kokybė yra gyvybiškai svarbi organizacijų IT vadovams. Ji suteikia galimybes pristatyti naujus produktus ir paslaugas, valdyti riziką, rūpintis organizacijų veiklos produktyvumu. Dėmesys sparčiam aplikacijų diegimui taps dar didesniu, kai bus sukurta milijardai naujų vertingų jungčių, kurios kuria „Visa ko Internetą“ ir su kuriomis dauguma iš mūsų susidursime naudodamiesi būtent aplikacijomis“, – teigia J. Chambers.

ACI atviroji platforma yra lengvai pritaikoma ir skirta realiu laiku pristatyti aplikacijas – ji sukuria bendrą kalbą tarp aplikacijų ir pagrindinės infrastruktūros. Ši platforma sujungia fizinius bei virtualius tinklus ir leidžia lengvai paleisti bei valdyti aplikacijas. „Cisco“ ACI pateikia aplikacijomis paremtą politikos automatizaciją ir valdymą tiek fizinėje, tiek virtualioje aplinkoje kaip vieną sistemą.

„Be to, kad pristato ACI, „Cisco“ paskelbė ir apie pirmaujančių IT pramonės dalyvių ekosistemą, padėsiančią klientams išnaudoti, prisitaikyti ir plėsti savo IT investicijas”, – sako „Cisco“ verslo vadovas Lietuvai Jonas Bačinskas.

„Cisco“ ACI yra atviroji platforma, sukurta diskutuojant su trečiųjų šalių pardavėjais. „Cisco“ ACI jau palaiko partnerių ekosistema – įskaitant BMC, „Computer Associates“, „Chef“, „Citrix“, EMC, „Embrane“, „Emulex“, „F5“, IBM, „Microsoft“, „NetApp“, „Oracle“, „Panduit“, „Puppet Labs“, „Niksun“, „Red Hat“, SAP, „Splunk“, „Symantec“ ir VCE. Be to, „Cisco“ ACI apims atviro kodo bendrijas, tokias kaip „OpenStack“, kurdama atitinkamus programinės įrangos priedus, kurie leistų „OpenStack“ integraciją.
Paremta pramoniniais standartais, „Cisco“ ACI leidžia informacinėms technologijoms atitikti verslo poreikius, keliamus naujoms aplikacijoms, suteikia aukštą raidos pakopą esamoms aplikacijoms ir automatiškai panaikina nebereikalingas senesnes. „Cisco“ ACI paspartina aplikacijų vystymo ciklą, suteikiantį pagreitį verslo procesams, kurie didina pelną.

Naujasis „Cisco“ APIC valdiklis aplikacijas palaiko visur

„Cisco“ aplikacijų politikos infrastruktūros valdiklis (APIC) yra kertinis architektūrinis komponentas. „Cisco“ APIC yra centralizuotas valdiklis, kuris optimizuoja našumą, palaiko bet kurią aplikaciją bet kurioje vietoje ir sujungia fizinės ir virtualiosios infrastruktūros veikimą.

Remdamasis atvirųjų platformų prieiga, „Cisco“ APIC leidžia trečiųjų šalių tinklo paslaugų pardavėjams įgyvendinti politikos kontrolę tiekiamuose įtaisuose per „Cisco“ APIC.

„Cisco“ APIC suteikia galimybę nepaprastai lanksčiai apibrėžti ir automatizuoti aplikacijų tinklus. Jis suprojektuotas programuoti ir tvarkyti centralizuotai. „Cisco“ APIC leidžia išsamiai stebėti kiekvieną tinklo elementą ir įgalina detalią saugumo kontrolę, nes saugumas yra esminė „Cisco“ APIC modelio grandis, užtikrinama aparatiniame lygyje“, – aiškina J. Bačinskas.

Naujos kartos komutatoriai skirti paremti „Cisco“ ACI

Tam, kad palaikytų ACI, bendrovė „Cisco“ plečia „Nexus“ komutatorių paketą, pristatydama „Nexus 9000“ serijos komutatorius tiek tradicinio, tiek „Cisco“ ACI duomenų centro plėtimui. Kompanija siekdama, kad būtų visiškai išnaudotos ACI aplikacijų politika paremtos paslaugų ir infrastruktūros automatizavimo ypatybės kartu su „Nexus 9000“ serija siūlo konfigūracijas, kurios yra suprojektuotos veikti su einamaisiais „Cisco Nexus“ komutatoriais arba ACI veiksenoje.

Be „Nexus“ komutatorių paketo išplėtimo „Cisco“ taip pat tiekia IT aparatūrą, kuri atitiktų radikaliai kintančius verslo poreikius šiandien ir ateityje.

„Nexus 9000“ komutatorių šeimai priklauso „Nexus 9508“ komutatorius, „9396PX/93128TX“ komutatorius, „Cisco“ aplikacijų virtualusis komutatorius (AVS), „ASA 5585-x“ saugumo serveris ir ASA virtualioji užkarda (vASA).

Daugiau informacijos ieškokite čia: http://www.cisco.com/en/US/hmpgs/index.html

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9ecisco%e2%80%9c-pristate-nauja-atviraja-platforma-%e2%80%93-i-aplikacijas-orientuota-infrastruktura-aci

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.