- Veidas.lt - http://www.veidas.lt -

„Apple“ darbuotojas bare pamiršo bandomąją „iPhone5“ versiją

Autorius: veidas.lt | 2011 09 04 @ 20:48 | Redakcijos blogas | No Comments

„Apple“ kompanija intensyviai ieško savo naujojo išmanaus telefono „iPhone5“ bandomosios versijos, kurį viename San Francisko bare pamiršo alaus pergėręs kompanijos darbuotojas. Apie tai praneša CNET News. Anot žinią pranešusio šaltinio, incidentas įvyko liepos pabaigoje „Cava 22“ kavinėje. Po keleto dienų dingus telefonui „Apple“ technikams pavyko nustatyti aparato buvimo vietą, pėdsakai atvedė į vieno jaunuolio namą, gyvenančio netoli minėtojo baro.

Po pokalbio su policijos ir „Apple“ darbuotojais jaunuolis pareiškė, kad jis tikrai tą dieną lankėsi „Cava22“ bare, tačiau apie prarastą mobiliųjų įrenginį nieko nežinąs.

Jaunuoliui sutikus, policija apieškojo namą, tačiau nieko įtartino neaptiko. Prieš išvažiuodami, „Apple“ darbuotojai jaunuoliui pažadėjo solidžią išmoką už tai, jei šis suteiks kokios nors vertingos informacijos apie pradingusį daiktą ir pažadėjo, kad kompanija nesikreips į teismą dėl šio incidento. Tačiau jaunuolis dar kartą patikino,  kad apie „iPhone 5“ nieko nežino.

CNET žurnalistai kreipėsi į „Apple“ vadovybę paaiškinimo, tačiau kompanijos atstovai atsisakė ką nors komentuoti. San Francisko policijoje pareiškė, kad „Apple“ į teisėsaugą nesikreipė su jokiu oficialiu pareiškimu dėl pradingusio naujausios kartos išmanaus telefono. Tuo tarpu žurnalistai daro išvadą, kad telefonas buvo parduotas per labai populiarų JAV nemokamų skelbimų interneto aukcioną „Craigslist“.

„Apple“ kompanija kol kas oficialiai nepareikė, kada bus pradėtas pardavinėti pačios naujausios kartos „iPhone“, tačiau vieno iš IT blogo „Engadget“ autorius  Johnas Topolskis smulkiai aprašė naujojo įrenginio privalumus ir pranešė, kad „iPhone 5“ bus pradėta prekiauti šio rudens viduryje.

Dabartinis atvejis – nebe pirmas „Apple“ kompanijos istorijoje, kai dingsta slaptas bandomasis kompanijos produktas. 2010 metų kovą viename San Francisko priemiesčio barų studentas Brayanas Koganas rado „iPhone 4“ prototipą, kurį ten paliko kompanijos konstruktorius Grayas Pauelas. Koganas minėtąjį telefoną už 5 tūkst. JAV dolerių pardavė „Gizmoto“ redakcijai, kuri paskelbė labai išsamų telefono aprašymą. Iš  pradžių „Gizmoto“ redakcijai gamintojas grasino teismais už vogtų daiktų supirkinėjimą, tačiau Kalifornijos apygardos prokuratūra išaiškino, kad teisinis persekiojimas įmanomas tik prieš Koganą, kuris ir pardavė neva vogtą telefoną. Tuomet „Apple“ nuleido rankas.

Daugiau šia tema:
  • Nėra panašių straipsnių.

Straipsnis publikuotas: http://www.veidas.lt

Straipsnio adresas: http://www.veidas.lt/%e2%80%9eapple%e2%80%9c-darbuotojas-bare-pamirso-bandomaja-%e2%80%9eiphone5%e2%80%9c-versija

© 2002-2009 UAB "Veido periodikos leidykla". Visos teisės saugomos.